Cautare

407 de rezultate pentru "lath carol" (2.81 secunde)
Senatorul PSD Elena Mitrea, in calitate de coinitiator a sustinut proiectul de lege si a reamintit ca Loteria Romana a fost infiintata in 1883 de catre regele Carol, ca mijloc de binefacere pentru persoanele aflate in nevoie, iar in 1906 prin lege se constituie fondul de asistenta sociala si sanitara, pentru colectarea de fonduri de pe urma viciului.
In 1995, Popa a absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", dupa care a urmat cursuri postuniversitare, dar si Colegiul National de Aparare din cadrul Universitatii "Carol I".
Carol al II-lea a fost obligat sa plece peste noapte ca urmare a clauzelor secrete ale Pactului Ribbentrop-Molotov. Dictatura carlista a fost inlocuita de statul national-legionar, nu pe baza unui program de tranzitie;
Inainte de el, Carol al II-lea a trasat, in 1938, la instaurarea dictaturii sale personale o noua harta administrativa. Peste gard, Vladimir Voronin a aruncat la cos judetele abia revenite in zona dupa independenta Republicii Moldova din 1991 si a reinstaurat raioanele, de sorginte sovietica.
Domnul prim-vicepresedinte (Teodor Baconschi -n.r.) se duce in parcul Carol, unde sunt lespezi ca in Hyde Park, unde poti tine discursuri politice, si sunt ferm convins ca il va zdrobi pe Piedone din primul tur.
Aceasta Constitutie ce-i apartine lui Traian Basescu, dupa cum a tinut sa sublinieze in repetate randuri - pana acum era asa, eu am facut altminterea etc -, nu este departe de cea a lui Carol al II-lea, model de dictatura, de lege fundamentala antidemocratica, in toate manualele de gen, in toate cursurile si tratatele de drept constitutional.
Mi-am dat si o explicatie, unii ar putea spune ca regele Carol I era "sluga nemtilor" si nu prea stia ce scrie prin acea constitutie".
Daca este adevarat acest episod, Basescu trebuie sa dea niste explicatii, la fel si nenea asta, Cornel Ivanciuc (fost turnator la Securitate, ca si Carol Sebastian, alt esuat in Modrogan).
Cum va arata Muzeul Comunismului din Romania Interviu cu Vladimir Tismaneanu, presedintele Consiliului stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului Acum o saptamana, PDL a anuntat ca se va infiinta Muzeul Comunismului langa Parcul Carol, in Hala Filaret.
Regele Carol I a facut Romania moderna. Au trebuit 140 de ani ca sa faca o tara. Ca dupa aceea, in 40 si ceva de ani sa fie daramat totul.
UPDATE La Palatul Parlamentului, Regele Mihai a dezvelit bustul lui Carol I. Majestatea Sa, vadit emotionat, a semnat apoi in cartea de onoare a Camerei Deputatilor.
Fostul suveran a primit, dupa discursul sau, Colanul Camerei Deputatilor, si a participat la dezvelirea bustului de bronz al Regelui Carol I, oferit cadou Parlamentului de catre Casa Regala.
Era normal ca initiativa sa apartina liberalilor, deoarece se stie ca PNL este formatiunea politica principala care a contribuit la constituirea Regatului Romaniei, inclusiv la aducerea in 1866 a printului Carol I.
Cred ca a fost mai prost decat pe vremea lui Cuza sau a lui Carol, ca mod de explicare catre populatie, ca incapacitate de a demonstra suspiciunile noastre.
De aceea, ar putea fi aleasa 10 mai, care, istoric, e legata si de venirea lui Carol I, si de proclamarea independentei, iar atmosfera de sarbatoare ar putea fi mai potrivita.
Ungureanu s-a comportat similar cu un membru de rand, adica ca un randas, al Camarilei uzurpatorului Carol al II-lea, incat treptat parintele lui moral, Traian Basescu, a ajuns sa se felicite pentru alegerea facuta.
Palatul Kiseleff a fost o casa boiereasca - Candiano Popescu - fiind ulterior cumparata de regele Carol si modificata in 1910, in stil neoromanesc, devenind palat.
o Descarcarea lacurilor Titan, Carol si Tineretului in Dambovita; o Realizarea "Casetei inteligente", investitie care ar conduce la diminuarea posibilitatii de depunere a deseurilor in Caseta;
Dupa venirea lui Carol I, steagurile vor avea benzile dispuse pe verticala ,Romaniaaliniindu-se astfel regulilor respectate de steagurile europene.
Atunci era o vorba in tara cu privire la Carol al II-lea, citata de Ivor Porter in "Operatiunea Autonomous": "Fie tronul cat de mic/Eu nu abdic".
google-analytics.com